miercuri, 9 martie 2011

Diplomat

Ingrediente

1 cutie de piscoturi
4 oua intregi
400 ml frisca
200 ml lapte
100 g ciocolata alba
30 g gelatina
200 g zahar pudra
100 g zahar tos
fructe:
1 compot de ananas
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine, se lasa sa se topeasca pana se ingroasa putin, ca o ciulama.
Se ia de pe foc si se da la rece, dupa care se amesteca bine cu gelatina pe care am inmuita-o in apa calduta pe foc, mixati bine cu mixerul si dati la frigider.
Se bate 250 ml frisca pana devine consistenta , albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se amesteca usor cu frisca.
Cand compozitia de oua este suficient de racita, se toarna peste ele compozitia de frisca si albusuri si se mai mixeaza sa se amestece perfect. Se da crema inca putin la rece, ca e mai usor de lucrat cu ea.
Se ia o tava, unde o sa asezati tortul.puneti o folie transparenta la fund si asezati fructe intr-un decor care o sa fie la sfarsit suprafata tortului turnati si restul compozitiei de crema.
Deasupra asezati piscoturile inmuiate binisor in sucul stors de la fructele conservate.
Se da la frigider peste noapte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu