vineri, 18 martie 2011

Friptura de porc in oala de tuci

Am taiat carnita de porc patratele, am pus si vreo 2 costite, am pus in oala de tuci untura de la porc, am pus carnita, am lasat-o putin sa se prajeasca. Am pus peste carnita, foi de dafin, piper boabe si delikat.
Am acoperit oala cu un capac si am lasat carnita se se innabuseasca bine. Am mai pus putin vin peste si cativa catei de usturoi.
Am mai lasat sa fiarba carnita cand aproape a scazut zeama de tot ,am pus usturoilu si am lasat fara capac pana ce s-a rumenit frumos.
Pe langa, am facut o mamaliguta si am facut o salata din varza murata cu putin ulei.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Arata extraordinar si sunt convins ca si gustul e pe masura, voi incerca si eu reteta ta de sarbatori !
Cum mie nu prea imi place munca cu curatatul ceaunelor sau a tucilor din fonta, desi ador sa gatesc mancare sanatoasa, intentionez sa imi cumpar in curand un tuci de fonta emailat, desi si cel in varianta natur este la fel de bun pentru cei vor un pret mai mic si sunt dispusi sa il curete cala carte dupa fiecare gatit :)
Am gasit aici un link util, zic eu, pentru cei care vor sa curate mai usor tuciul dupa ce au gatit delicioasa friptura,si vor sa nu riste ca tuciul sa rugineasca in timp...http://www.tucifonta.ro/Tuci-de-fonta-c1_0_1.htm raportul calitate-pret este foarte bun, mai ales ca te tinew cam o viata :)

Unknown spunea...

Buna,

Ala nu e tuci...tuci=fonta! Ala e aluminiu chior tiganesc! Arunca-l, daca tii la sanatate, mai vad si altii care habar nu au ce e ala aluminiu si fonta...

Trimiteți un comentariu