sâmbătă, 19 martie 2011

Amandina aromata

Aceasta reteta am facut-o mai de multisor dar am obiceiul de a poza aproape tot ce gatesc:) Pentru blat: - 6 oua - 230 gr de zahar - 50ml de apa - 50 ml de ulei - 4 linguri cu varf de cacao - 200 gr de faina - un pliculet de praf de copt Pentru sirop: - 500 ml de apa - 250 gr de zahar - 2 plicuri de cappucino de ciocolata - 2_3 fiole de rom Pentru crema de ciocolata: - 3 galbenusuri - 150 gr de zahar pudra vanilat - un cub de margarina (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom) - 4 linguri de cacao Dr Oetker - 2 fiole de rom _50 gr ciocolata topita Separam cu mare grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca. Margarina trebuie sa fie moale, dar nu topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, ciocolata , galbenusurile si romul. Scoatem blatul de la cuptor, il taiam in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3-4 ore. Pentru glazura, folosim un plic de glazura de cacao, glazura pe care o intindem peste fiecare prajitura in parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu