1 kg faina alba
50 gr drojdie
500 ml lapte
250 gr zahar
5 galbenusuri
1 lingurita sare
2 esente
coaja rasa de lamaie, portocala
200 gr margarina Rama Maestro
putin ulei
nuca macinata
cacao
rahat
Se face maiaua din drojdie , 3 linguri lapte caldut, se amesteca si se presara faina deasupra, se lasa la crescut pana se dubleaza.
In faina se pun ouale frecate cu sare, esente, coaja de lamaie, se pune maiaua crescuta, apoi restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune peste compozitie.
Se framanta 40 - 60 minute timp in care ne ajutam cu uleiul caldut si margarina topita.
Se lasa la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie si se unge cu ce umplutura dorim , se ruleaza, se pun in tavi si se lasa la crescut 30 de minute, se unge deasupra cu ou si se da la cuptor circa o ora.
Se tai numai cand sant reci.
50 gr drojdie
500 ml lapte
250 gr zahar
5 galbenusuri
1 lingurita sare
2 esente
coaja rasa de lamaie, portocala
200 gr margarina Rama Maestro
putin ulei
nuca macinata
cacao
rahat
Se face maiaua din drojdie , 3 linguri lapte caldut, se amesteca si se presara faina deasupra, se lasa la crescut pana se dubleaza.
In faina se pun ouale frecate cu sare, esente, coaja de lamaie, se pune maiaua crescuta, apoi restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune peste compozitie.
Se framanta 40 - 60 minute timp in care ne ajutam cu uleiul caldut si margarina topita.
Se lasa la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie si se unge cu ce umplutura dorim , se ruleaza, se pun in tavi si se lasa la crescut 30 de minute, se unge deasupra cu ou si se da la cuptor circa o ora.
Se tai numai cand sant reci.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu