miercuri, 9 martie 2011

Chec de la bunica

225 gr zahar
50 gr margarina Rama
3 oua
125 ml lapte
225 gr faina
1 praf de copt
jumatate de pahar de nuci
coaja rasa de lamaie
1 albus
1 lingura cu alune macinate
2 linguri cacao
sare
esenta de rom
zahar vanilat


Se freaca margarina cu zaharul, de preferat pudra sau cat mai fin macinat, apoi se pun galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare, se pune o lingura lapte apoi o lingura faina si tot asa pana se incorporeaza tot laptele so toata faina, la sfarsit se pun albusurile batute spuma, nuccile si esenta de rom. Se pune deoparte o treime din compozitie in care se pune cacaua si se amesteca bine. Se unge o forma de chec cu margarina si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia galbena apoi cea de cacao peste se bate bine albusul, ca pentru bezea se pun alunele si se torn deasupra checului. Se da la cuptor 30 -35 de minute la foc potrivit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu