Pentru foi avem nevoie de:
4 oua; 120 gr zahar pudra , 67linguri ulei; 3 linguri lapte; 1 plic de amoniu alimentar; 1/2 lingurita de sare; 500 g faina; coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Pentru crema:
1 l lapte; 4 linguri de faina; 400 gr margarina Rama Maestro topita; 260 gr zahar pudra, zeama de la 2 lamai; 3 pliculete de zahar vanilat; coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Puneti ouale intr-un vas peste care adaugati zaharul pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza. Turnati in lapte amoniul si sarea si amestecati cu o lingurita pana se topesc. Adaugati laptele peste oua, si mixati in continuare. Adaugati si coaja de lamaie, si uleiul, putin cate putin, pana se omogenizeaza compozitia, treptat se pune si faina si se mixeaza bine totul.
Se imparte coca in trei sau patru foi egale, pe care le calculam ca sa fie de marimea tavii. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde prima foaie cu un facalet. Foile se pun pe fundul tavii, pe care in prealabil puneti o hartie pentru copt. Introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 minute.
Dupa ce ati copt toate foile, le lasati sa se raceasca, timp in care puteti incepe sa pregatiti crema.
Se pune in mixer faina cu laptele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Topiti margarina si adaugati peste faina si lapte. Dupa ce ati adaugat toata margarina, adaugati si zaharul pudra, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si zeama de lamaie, mixand toate ingredientele pana la omogenizare. Dupa omogenizare, turnati toata compozitia intr-o oala, pe care o puneti pe aragaz, la foc mic, amestecand permanent pentru a nu se prinde. Cand compozitia capata consistenta laptelui batut, stingem focul si putem finaliza prajitura.
Intr-o tava se aseaza o foaie apoi se toarna crema. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de crema si tot asa pana la ultima foaie. Dupa ce s-a racit putin, se adauga ultima foaie. Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram. La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema si se inmoaie.
4 oua; 120 gr zahar pudra , 67linguri ulei; 3 linguri lapte; 1 plic de amoniu alimentar; 1/2 lingurita de sare; 500 g faina; coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Pentru crema:
1 l lapte; 4 linguri de faina; 400 gr margarina Rama Maestro topita; 260 gr zahar pudra, zeama de la 2 lamai; 3 pliculete de zahar vanilat; coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Puneti ouale intr-un vas peste care adaugati zaharul pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza. Turnati in lapte amoniul si sarea si amestecati cu o lingurita pana se topesc. Adaugati laptele peste oua, si mixati in continuare. Adaugati si coaja de lamaie, si uleiul, putin cate putin, pana se omogenizeaza compozitia, treptat se pune si faina si se mixeaza bine totul.
Se imparte coca in trei sau patru foi egale, pe care le calculam ca sa fie de marimea tavii. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde prima foaie cu un facalet. Foile se pun pe fundul tavii, pe care in prealabil puneti o hartie pentru copt. Introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 minute.
Dupa ce ati copt toate foile, le lasati sa se raceasca, timp in care puteti incepe sa pregatiti crema.
Se pune in mixer faina cu laptele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Topiti margarina si adaugati peste faina si lapte. Dupa ce ati adaugat toata margarina, adaugati si zaharul pudra, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si zeama de lamaie, mixand toate ingredientele pana la omogenizare. Dupa omogenizare, turnati toata compozitia intr-o oala, pe care o puneti pe aragaz, la foc mic, amestecand permanent pentru a nu se prinde. Cand compozitia capata consistenta laptelui batut, stingem focul si putem finaliza prajitura.
Intr-o tava se aseaza o foaie apoi se toarna crema. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de crema si tot asa pana la ultima foaie. Dupa ce s-a racit putin, se adauga ultima foaie. Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram. La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema si se inmoaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu