1kg faina, 4 oua, 2 linguri de rom, 2 plicuri de zahar vanilat, 200 gr
de margarina Rama Maestro cu rom , 50g drojdie, lapte cat cuprinde , un praf de
sare, 8 linguri de zahar.
Crema: 5 linguri faina, 11 linguri zahar si 4 linguri cacao se amesteca cu 250 ml lapte, adaugat treptat, pe foc, pana se ingroasa.
Se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne faina intr-un vas, la mijloc se face loc si se pune drojdia, ouale, margarina, zaharul, romul, zaharul vanilat. Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte caldut. Se framanta bine dupa care se lasa aluatul la cald, sa creasca.
Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa presarata cu faina si se imparte in 3 parti egale. Se ia pe rand fiecare bucata si se intinde intr-o foaie rotunda ce se taie in patrate.
Fiecare patrat se unge cu crema de ciocolata, si se rasuceste in forma de corn din afara spre interior. Se baga la cuptor si se coc la foc iute.
Crema: 5 linguri faina, 11 linguri zahar si 4 linguri cacao se amesteca cu 250 ml lapte, adaugat treptat, pe foc, pana se ingroasa.
Se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne faina intr-un vas, la mijloc se face loc si se pune drojdia, ouale, margarina, zaharul, romul, zaharul vanilat. Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte caldut. Se framanta bine dupa care se lasa aluatul la cald, sa creasca.
Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa presarata cu faina si se imparte in 3 parti egale. Se ia pe rand fiecare bucata si se intinde intr-o foaie rotunda ce se taie in patrate.
Fiecare patrat se unge cu crema de ciocolata, si se rasuceste in forma de corn din afara spre interior. Se baga la cuptor si se coc la foc iute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu